Jeugdweekend 2024 RCH, weer een succes

Soms grijp je nog weleens naar oude tijden, spreek je je eigen kinderen of leeftijd- en oud teamgenoten, dan heeft iedereen het wel over het jeugdweekend, altijd gezellig, korte nachtrustjes, sport en spel, af en toe een vals spelletje en een puntentelling, waarvan nu nog niet bekend is hoe er geregend werd. Won je een spel bleek je toch minder punten te krijgen dan als je won.

Mijn eerste jeugdweekend was die van 2008 (ja,ja, ik weet het, ben al een beetje op leeftijd). Volgens mij was dat ook gelijk de allereerste keer. Hij duurde gelijk drie dagen van vrijdag tot zondag en waren er rond de 120 kinderen. Toen werden alle leeftijden uitgenodigd. Daarnaast liepen er ook ruim 20 begeleiders bij als teamleider, scheidsrechters en een grote keukengroep. Het was ook gelijk de enige keer met drie dagen, was toch best lang, zeker met die korte nachtrustjes.

Inmiddels is het 2024 en heeft in de tijd corona er voor gezorgd dat het twee jaar niet door ging. RCH kan eigenlijk niet zonder jeugdweekend, dus is de draad weer opgepakt. Op een bescheiden schaal gezien de keuze van welke leeftijden er mee mogen doen, maar ook afhankelijk van het aantal begeleiders. Voor het gemak werd er een 24-uurs versie bedacht. Absoluut niets mis mee, want in die 24 uur kun je veel vermakelijke spelletjes doen. Belgisch voetbal keert altijd terug en een watertje in welke vorm dan ook valt ook altijd in de smaak.

Het meest gemakkelijke is: Je geeft ze een bal en dan heb je eigenlijk geen omkijken meer naar de kinderen, maar dat is de bedoeling niet van het jeugdweekend. Er moet toch wel wat competitie in zitten en zo had Jort Faber (speler van RCH zaterdag 1) als stageopdracht van zijn sportopleiding mee gekregen om het hele Jeugdweekend van RCH te organiseren en daarbij ook een leuk programma te bedenken. Net als vorig jaar werd het weer een 24 uurs versie. Het aantal kinderen was 26. Naufal (trainer van de O12-1) was de extra hulp in de organisatie.

Zijdelings hielden Walter en Harry in de gaten of het liep zoals het lopen moest. Paul (O13-1) en Rob (09-1) assisteerden bij de spelletjes. Voorzitter Kees kwam ook nog even kijken.

Zaterdag 13 juli kwamen de ouders hun kinderen brengen, slaapplek werd ingericht (in de kleedkamers) en werd het tijd met de spelen te beginnen. Allemaal spellen met de bal uiteraard met best wel wat competitie, zoals traditioneel het Belgisch voetbal. Eigenlijk verliep alles voorspoedig, als er maar een bal in de buurt is. Af en toe wel wat hemelwater en een fris briesje

We hadden ook nog een jarige jop en die werd gezellig toegezongen. Vervolgens stonden er drie dozen chips klaar en de zakjes chips vonden gretig aftrek. Tussendoor een hapje en drankje en het avondeten was een heerlijke BBQ, waarvoor ook wat extra hulp was ingevlogen, de ouders van de jarige jop.

Na de BBQ een beetje voetbal, vuurkorfje met marshmallows, nog een balletje trappen en toen werd het tijd om te gaan slapen. Een aantal kinderen werden opgehaald om thuis te slapen. De stoere mannen die bleven slapen probeerden natuurlijk zo lang mogelijk wakker te blijven, Jort en Naufal hadden hun ‘slaapkamer’ ingericht als een vijfsterren hotel en waren eigenlijk goed te spreken over de slapers. De oudsten bleven redelijk rustig, de jongsten sliepen lekker snel.

Zondag 14 juli waren de kinderen alweer vroeg op het veld, werd om negen uur het ontbijt genoten, maar al snel werden daarna de ballen gezocht en waren de kinderen lekker op het veld bezig. Het programma gaf nog even een potje Belgisch voetbal. Inmiddels was de buikglijbaan uitgerold en nat gespoten, Alex was ook komen assisteren. Gelukkig was het deze zondag warmer dan zaterdag, de kinderen kregen er geen genoeg van het buikschuiven en zo werd er naar het einde van het Jeugdweekend gegleden.

Mooi dat met simpele spelletjes een heel weekend gevuld kan worden, nu vakantie, want in september begint de competitie weer en is RCH verheugd dat naast zaterdag 1 ook KHFC zijn thuiswedstrijden bij RCH gaat spelen. Verder is er ook weer groei in de jeugd.

Harry Opheikens (ook de foto’s)

meer foto’s zijn te zien op FB RCH Jeugd

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten