HBC O13-4-RCH O13-1 (14-09-2024)

Zaterdag 14 September alweer wedstrijd nummer 2 en wat voor wedstrijd. De derby der derby’s , tegen buurman HBC. Vreemd genoeg heeft RCH het altijd lastig tegen HBC, dus het beloofde een mooi potje te worden. Het weer werkte ook prima mee, zodat de toeschouwers, die weer met grote getalen kwamen opdraven, in het zonnetje konden staan.

Om 09.30 uur werd er afgetrapt en RCH nam direct het initiatief. Er werd goed gecombineerd en de kansen stapelden zich op.  HBC kwam er niet of nauwelijks aan te pas en het duurde dan ook niet lang voordat de bal er in lag. En meer goals zouden volgen. Het was regelmatig prijs schieten en het is dat ze niet altijd oog voor elkaar hadden, anders zou het er nog veel vervelender uit zien voor HBC, Met uiteindelijk een ruststand van 5-0 (of was het 6) ging RCH de rust in.

De 2e helft eigenlijk hetzelfde beeld. Yvar maakte plaats voor Sjoerd, maar ook die hoefde zijn kleding niet te wassen na de wedstrijd. Uiteindelijk was de eindstand 12-0 in het voordeel van RCH. Daar gaat de mooie derby. RCH was gewoon een maatje te groot en met deze uitslag staan ze nu bovenaan in de poule. Totaal van 18 doelpunten voor en slechts 1 tegen. De sterkere tegenstanders zullen vast nog wel komen, dus blijf scherp mannen.

Volgende week uit bij Velsenoord en dan weer vanaf minuut 1 vol er tegenaan. Tot zaterdag.