Velsenoord O13-1-RCH O13-1 (21-09-2024)

Soms zit het mee, soms zit het tegen

Zaterdag 21 september alweer wedstrijd nummer 3 (eigenlijk nummer2, HBC is uit de competitie gehaald). Dit keer op pad naar Velsen-Noord. De 1e twee wedstrijden werden eenvoudig gewonnen, met als resultaat een mooie 1e plaats. Velsenoord had verloren van de ploeg waarvan RCH met 6-1 gewonnen had, dus dat zou wel even goed komen. Valkuiltje??

Om 10.30 de aftrap op het mooie complex en prachtig gemaaid voetbalveld. Vanaf de aftrap ging RCH direct in de aanval en de 1e kansjes ontstonden al snel.  Na 5 minuten veranderde het beeld echter. Velsenoord speelde veel feller, zaten bovenop de bal en wonnen veel duels. Dacht RCH te gemakkelijk?

Voorin had Velsenoord een hele snelle jongen lopen en die liet regelmatig de hielen zien aan de achterhoede van RCH. Er werd niet goed gedekt, waardoor deze jongen heel veel ruimte kreeg en hier wel raad mee wist. Na 15 minuten stond Velsenoord dan ook verdiend met 2-0 voor. Je zou denken dat RCH hierdoor wakker geschud zou worden, maar de felheid leek er even niet in te zitten.

Yvar was gelukkig wat scherper, anders zouden het dubbele cijfers zijn bij de rust, maar de ruststand bleef gelukkig bij 3-0 in het voordeel van Velsenoord, dus geen onoverbrugbare achterstand. Nu zou je na de donderspeech van trainer Naufal verwachten dat de jongens er vol in zouden gaan, maar mede natuurlijk het goed verdedigende werk van Velsenoord, wilde het maar niet lukken de 0 weg te werken. Het publiek herkende nauwelijks het spel van RCH. Het werd zelfs 4-0 toen RCH meer vat op het spel kreeg, al was het inmiddels 5-1 en de vervelende 0 was in ieder geval weg.

Met nog vijf minuten te gaan begon RCH te drukken en wist zelfs tot 5-3 terug te komen. Echter het sterke offensief van RCH kwam te laat om er nog een puntje uit te halen. Was de tegenstander nu zo veel beter? Deze wedstrijd in ieder geval wel. RCH kan veel beter, al vaak genoeg laten zien, maar vandaag kun je wel van een off-day spreken en dat kan gebeuren.

Deze wedstrijd dus snel vergeten en volgende week zaterdag laten zien dat jullie echt wel goed kunnen voetballen en ervoor willen gaan.  De training deze dinsdag zal vast pittig geweest zijn.