In Memoriam: RCH’er Johan Neeskens overleden

RCH’er JOHAN NEESKENS OVERLEDEN

De grootste clubicoon van Racing Club Heemstede, Johan Neeskens, is op 73-jarige leeftijd overleden. Dit maakte de KNVB vandaag bekend.

Johan is RCH’s bekendste oud-speler, vooral bekend van zijn spel en penalty’s tijdens het roemruchte WK-voetbal van 1974 in West-Duitsland. Het Nederlands elftal met Johan Neeskens in de gelederen verloor de finale van West-Duitsland met 2-1. Johan scoorde met een van hem bekende strafschop: heel hard en rechtdoor!

De club is Johan veel dank verschuldigd. Als hij een verzoek uit Heemstede kreeg iets voor zijn oude club te doen, kwam er slechts zeer zelden een ‘nee’, en dan meestal omdat hij simpelweg niet in Nederland was. Voor RCH was Johan Neeskens tot op de laatste dag een uithangbord.

Ook al leidde zijn carrière hem langs Ajax, Barcelona, New York Cosmos, FC Groningen en het Zwitserse Zug… ,voetbalkenners weten tot op de dag van vandaag feilloos dat Johans eerste club Racing Club Heemstede was, de club waar hij overigens ook als honkballer veel talent aan de dag legde.

Zijn keuze voor het voetbal maakte hem echter een wereldberoemd sporter. RCH neem afscheid van een zeer innemend mens en een groot voetbalicoon!

RCH wenst zijn familie en nabestaanden veel sterkte bij dit grote verlies.

Namens RCH
Kees Kokkelkoren
Voorzitter

De speciale Johan Neeskens hoek in de kantine van RCH

Johan Neeskens met de andere RCH icoon Loek Biesbrouck

Delen met anderen?

Algemeen clubnieuws
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten