RCH-11-2-RCH O11-1 (12-10-2024)

Spelen tegen vriendjes

Voetballen tegen je eigen clubgenoten waar je ook nog elke week mee samen traint is natuurlijk bijzonder, het levert gemengde gevoelens op. Aan de ene kant wil je ze een poepje laten ruiken aan de andere kant zijn het je vriendjes en of klasgenootjes.

Op papier zijn we een stuk sterker dan het tweede team. Daar was echter in de eerste helft weinig van te merken, het scheelde dan niet veel of we hadden achter gestaan in de eerste helft . Het tweede team speelde goed samen en wist onze verdediging dan ook een paar keer behendig te passeren. Gelukkig deden wij ook wat terug en gingen we geloof ik met 1-1 de rust in.

De sympathieke coach van het tweede had de organisatie goed staan. Beginnen in de kleedkamer voor teamoverleg. Mooie hesjes aan, eenheid van tenue uitstralend. En een goede inlooptraining. Onze jongens oogjes op steeltjes toen er ook nog een kanjer van een ander team mee bleek te doen. Het liet onze jongens allemaal niet onberoerd. Zag coach zelfs vrees in de ogen?

De jongens van de basisschool de Ark hadden de avond van tevoren een zwemfeestje gehad, dat pakte voor sommige jongens nadelig uit. Meerdere kinderen hadden een meltdown en wilden niet meer voetballen. Een combinatie van kou en slecht geslapen brak een aantal spelers compleet op.  Zoonlief was ook niet okselfris dus het wisselbeleid was enigszins chaotisch.

Gelukkig kon coach rekenen op zijn basiskrachten die wel goed geslapen hadden en met veel pit deze wedstrijd wilden afmaken. Gelijkspel kwam in hun vocabulaire (sorry voor het moeilijke taalgebruik) niet voor. Rawad en Moritz en Taeke hielden de deur op slot en de spitsen knalden er in het laatstee kwart meerdere ballen in. Ook nieuwkomer Kadar wist met zijn bijzondere pleintjesvoetbal stijl te scoren. Hoe is soms onduidelijk maar hij vloog er wel in. Einduitslag 6-1 gewonnen.

Maarten Georgius, coach RCH 11-1
(Foto’s Harry) ook op FB pagina RCH-Jeugd

Delen met anderen?

Verslagen
Lees ook

Meer vergelijkbare berichten